Formule 1

Gerhard Berger: "Lewis Hamilton de beste coureur ooit? Ik betwijfel het"

Uitgegeven door Bart • 12 juli 2019 16:30 • Print artikel

Met de opkomst van Max Verstappen en de mogelijkheid voor Lewis Hamilton om dit jaar zijn zesde wereldtitel te veroveren, doen veel mensen uitspraken over de kwaliteiten van de Britse coureur. Sommigen vinden Verstappen op dit moment een betere coureur, anderen vinden dat de Mercedes-coureur niet kan tippen aan zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Ook Gerhard Berger doet nu een duit in het zakje.

Hamilton Verstappen


"Lewis is een geweldige coureur, maar de beste aller tijden? Ik betwijfel het", zegt Berger in gesprek met de Abendzeitung. "Statistisch gezien heeft hij de mogelijkheid om Schumacher in te halen. Hij doet het ook fantastisch, maar het blijft de vraag wie de beste aller tijden is. Het is zo moeilijk om dat te vergelijken."

Met de dominantie van Mercedes en Hamilton denken veel kenners dat Sebastian Vettel over zijn hoogtepunt heen is. "Ik heb nog steeds veel vertrouwen in Sebastian. Hij is een slimme vent, al heeft hij het nu zwaar. Hij heeft wat fouten gemaakt, maar niet alleen hij, ook zijn team. En hij heeft wat pech gehad. Maar je moet Sebastian nooit uitsluiten. Hij is niet voor niets vier keer wereldkampioen geworden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS