Formule 1

Max Verstappen en Lewis Hamilton vergeleken: "Max in de vorm van zijn leven en Lewis enorm snel, maar.."

Uitgegeven door Bart • 9 juli 2019 10:25 • Print artikel

Na de fantastische overwinning in Oostenrijk weet Red Bull-teambaas Christian Horner het zeker: Max Verstappen is de beste coureur op de huidige F1-grid. Aan het begin van vorig seizoen maakte de Nederlander een aantal fouten, maar sinds Canada 2018 presteert Verstappen uitstekend. En dat is uiteraard ook zijn teambaas opgevallen. "Momenteel is Max Verstappen de beste coureur op de F1-grid."

Max Verstappen


Horner vindt dat automatisch dat Verstappen beter is dan Lewis Hamilton. "Max verkeert in de vorm van zijn leven", zegt Horner in gesprek met Autosport.com. "Als je naar de laatste 12 maanden kijkt, is hij de beste coureur op de grid. Waar ik dat aan afleid? Max rijdt niet in de beste auto, maar als je naar zijn prestaties kijkt vanaf Canada vorig jaar, heeft hij geweldig gepresteerd en praktisch bijna geen fouten gemaakt."

"Lewis brengt natuurlijk een berg ervaring met zich mee", vervolgt Horner. "Hij is nog steeds enorm snel, maar zit wel in de beste auto en maakt onderdeel uit van goed geoliede machine. Max is de coming man. Zou het voor de sport niet fantastisch zijn als deze twee head-to-head gaan?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS