Formule 1

Manager Max Verstappen: "Meerdere gesprekken met elkaar gevoerd: over de korte, middellange en lange termijnvisie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2020 11:10 • Print artikel

Raymond Vermeulen manager van Max Verstappen geeft toe dat het nieuw contract met Red Bull zonder enige problemen tot stand gekomen is. Verstappen heeft zich daarmee tot en met 2023 vast laten leggen bij het team van de energiedrankenfabrikant. “Max, Jos en ik waren het er redelijk snel over eens!”

F1 Red Bull Racing Max Verstappen Alexander Albon Helmut Marko Christian Horner

“In Brazilië hebben we tijdens een etentje een eerste vrijblijvend gesprek met Helmut gehad”, licht Vermeulen toe tegen Formule 1. “Dan kom je dus in een proces met elkaar. Wij hebben intern vervolgens meerdere gesprekken met elkaar gevoerd: over de korte, middellange en lange termijnvisie.”

Belangrijk was daarbij de plannen van motorenleverancier Honda. De fabrikant heeft toegezegd tot 2021 te blijven, maar de manager verwacht ook dat de Japanner ook daarna in de hoogste klasse van de autosport blijft. “We hebben er alle vertrouwen in waar Honda qua ontwikkeling naartoe wil”, legt Vermeulen uit en het teken van Verstappen bij Red Bull kan in Japan zomaar van doorslaggevende betekenis zijn om ook na 2021 door te gaan in de Formule 1 met Red Bull. Het team heeft in ieder geval aangegeven met dit contract graag door te gaan met de Limburger. Dat is andersom overigens ook het geval.

“We vinden nog steeds dat we met Red Bull en Honda unfinished business hebben”, legt de manager van Verstappen uit. “We willen de progressie graag doortrekken. Red Bull heeft ons in 2015 in de Formule 1 geholpen, we hebben ook commercieel een fantastische samenwerking. Maar het allerbelangrijkste blijft dat we willen winnen. Dat blijft de rode draad. Red Bull wil ook winnen, ze willen de titel naar Milton-Keynes halen. En Max voelt zich bij het team als een vis in het water. Max, Jos en ik waren het er redelijk snel over eens dat dit de beste keuze was.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS