Formule 1

Formule 1 in Nederland: naderende deadline Zandvoort, Assen stunt met 'guerilla-acties' in Amsterdam

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 maart 2019 08:05 • Print artikel

Aankomende zondag 31 maart vervalt de exclusiviteit voor Circuit Zandvoort vanuit Formule One Management (FOM) voor de organisatie van een Formule 1 race in 2020. Indien Zandvoort het niet lukt om te tekenen, dan is Assen er klaar voor. Wat alle partijen in Assen betreft kan de Formule 1 altijd op de agenda in 2020, zodat alle Nederlandse racefans Max Verstappen op eigen bodem kunnen zien rijden. In Noord-Nederland, en in Assen in het bijzonder, is in de tussentijd de Formule 1 gekte al losgebarsten. Hanneke Bruggeman, Voorzitter van Businessclub Grand Prix Assen 2020, waarin 165 ondernemers uit Noord-Nederland zijn verenigd: “In Assen zijn wij er helemaal klaar voor: het Circuit geeft aan er klaar voor te zijn, de organisator geeft aan de financiering rond te hebben en ook wij, de ondernemers in Noord-Nederland, willen graag dat in 2020 de Formule 1 naar Nederland komt, en dan het liefst naar Assen natuurlijk als het Zandvoort niet lukt.” Om de naderende deadline op een ludieke manier aan te kondigen werd er zondagavond op de toren tegenover Amsterdam Arena, het Rijksmuseum en de Zandvoort toren een aftelklok geprojecteerd met de tekst: ‘Heel Nederland wil de Formule 1 in 2020. #HupNederland, #HupAssen, #HupZandvoort!’.

Heel NL wil de F1 in Nederland

Aftellen naar deadline Formule 1 in Nederland
Passanten in Amsterdam en Zandvoort keken zondag vreemd op toen ze ineens een Formule 1 boodschap op gebouwen voorbij zagen komen met aansluitend een aftelklok. De projectie bleek een ludieke actie van 165 ondernemers, verenigd in Grand Prix Assen 2020, de snelst groeiende Businessclub van Noord Nederland. Hiermee laten zij weten dat ze graag willen dat de Formule 1 in 2020 naar Nederland komt. Het liefst in Assen, maar anders in Zandvoort. Als Nederland maar op de racekalender van 2020 staat.

Max Verstappen donuts Formule 1 Assen TT circuit F1 GP Nederland

Hanneke Bruggeman, Voorzitter van Businessclub Grand Prix Assen 2020: “We blijven ludieke en sportieve guerilla acties doen, heel Nederland moet weten dat Assen er klaar voor is. De komende dagen worden spannend. Houd ons in de gaten. Wij komen Zandvoort feliciteren óf we nodigen Zandvoort uit om onze gast te zijn”, aldus Bruggeman.

F1- team Renault naar TT Circuit Assen
Vorige week werd bekendgemaakt dat ze in Assen het Formule-1 team van Renault op 17 en 18 augustus 2019 naar het TT Circuit hebben gehaald, die dan een demonstratie geeft tijdens de GAMMA Racing Days. Volgende maand wordt bekendgemaakt welke coureurs naar Assen komen, maar het mag duidelijk zijn dat dit de Formule 1 gekte alleen maar aanwakkert. Assen zet vól in op de Formule 1, investeert en is er dus echt helemaal klaar voor.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS