Formule 1

FIA tevreden met het technische pakket van nieuwe Formule E-auto: "Iedere serieuze partij is welkom, niet alleen autofabrikanten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2018 16:31 • Print artikel

Inmiddels zijn de fabrikanten uit de Formule E aan het testen met de Gen2 Formule E-auto, welke vanaf seizoen 5 ingezet gaat worden. Bij de FIA is men tevreden nadat medewerker Gilles Simon bij de eerste testen met de nieuwe auto aanwezig was.

2018 Formula E


“Als eerste denk ik dat de test vanaf het begin behoorlijk succesvol was, het demonstreert dat we allemaal productief samenwerken”, aldus Simon tegen e-racing365. “Het was technisch gezien een behoorlijke uitdaging om de batterij te ontwikkelen evenals het nieuwe chassis en de nieuwe motor, omdat elke fabrikant fantastisch werk deed met deze nieuwe generatie e-motors. Er zijn bovendien behoorlijk wat technologieën, dus dat is goed. Ons doel was om één auto voor de hele race te hebben, wat we ook hebben bereikt. We hebben dat bovendien gedaan met een hoog niveau aan vermogen.”

De FIA-official benadrukte daarbij dat de filosofie van zijn organisatie is dat toetreders maximale relevantie uit de klasse halen voor haar toekomstige automotive- en elektrische technologie ontwerpen. “Ik geloof dat de nadruk hoofdzakelijk op de technologische ontwikkeling van de elektrische auto’s ligt en dat de actieradius beter en beter wordt. Dit blijft een zorg voor elke klant, dus zijn we blij dat we stappen vooruit maken in deze richting”, zei Simon en benadrukte dat de klasse ook voor niet-autosportbedrijven interessant kan zijn om hun technologie te tonen.

“Er staat niet beschreven dat je een autofabrikant moet zijn om deel te nemen in de Formule E, dus als je dat niet bent is dat geen probleem”, zei Simon. “Als een bedrijf bereid is om aan de Formule E deel te nemen en zij de juiste technologie ontwikkelt om een winnaar te zijn, dan zijn ze van harte welkom. Maar tot nu toe lijkt het erop dat het meer gericht is op autofabrikanten, omdat daar een grote evolutie is in e-mobiliteit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS