Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Regelgeving Formule E op de schop: Geen pitstops, maar twee vermogensniveau's en geen punt voor snelste ronde, maar..

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 maart 2018 13:28 • Print artikel

In het seizoen 2018/2019 van de Formule E zijn er geen pitstops meer, waarin van auto wordt gewisseld. Daarentegen krijgen de auto's twee verschillende niveau's aan vermogen die voor de coureurs beschikbaar zijn. Het FIA World Motor Sport Council heeft dit besloten om te beginnen met het implementeren van het nieuwe raceformat voor het aankomende seizoen.

Formula E

De verwachting is dat er meer bekend wordt over de twee vermogensniveau's tijdens de volgende WSMC-vergadering. Deze wordt in juni gehouden in Manilla op de Filipijnen. De hogere vermogensmodus die in de race gebruikt gaat worden levert ongeveer een winst van een seconde per ronde op, zo wordt duidelijk in een bulletin van het WMSC. De verwachting is dat er 20-25kW extra gebruikt gaat worden.

Daarnaast heeft de FIA bekend gemaakt dat vanaf seizoen 5 het punt voor de snelste ronde gaat verdwijnen. Hiervoor in de plaatst komt één punt voor de coureur die het beste met de energie omgaat. De exacte details worden later dit jaar bekend gemaakt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS