Formule 1

FIA en fabrikanten voeren eerste gesprek over derde generatie Formule E-auto

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 april 2018 16:21 • Print artikel

Recent is de tweede generatie Formule E-auto's aangekondigd voor het vijfde seizoen. Dat betekent niet dat de technische werkgroep van de FIA het even rustig aan doet, want de gesprekken voor de derde generatie auto is reeds begonnen. Een volledig concept voor de auto moet nog besloten worden, maar de eerste bijeenkomst van de Technical Working Group heeft al plaatsgevonden.

Formule E


De gesprekken vonden op 3 april plaats in Genève, waar ook alle geregistreerde fabrikanten aanwezig waren die tot en met het zesde seizoen bij het kampioenschap betrokken zijn. De volgende generatie Formule E-auto wordt ontworpen voor een cyclus van drie jaar, startende vanaf het achtste seizoen in 2021/22. De auto zorgt nu al voor de nodige discussie onder de fabrikanten en de regelmakers van de FIA, zo meldt e-racing 365. De discussie richt zich met name op de vrijheid die de fabrikanten mogelijk gaan krijgen met de nieuwe inschrijvingen van Porsche en Mercedes. De FIA blijft resoluut met haar strategie om een technisch reglement voor alle elektrische klassen te introduceren, maar staat open voor vrijheden op bepaalde gebieden.

Ook is er gesproken over de verscheidene technologieën als voorwielaandrijving, MGUs en de ontwikkeling van de batterijen. Er is volgens de Amerikaanse website nog geen duidelijk model aangewezen. Daarnaast blijft kostenbeheersing belangrijk nu de Formule E volwassen wordt.

Voor Mercedes was het overigens de eerste keer dat ze de Technical Working Group bezochten, waarbij ook een gedelegeerde van Mercedes High Performance Powertrain aanwezig was. Volgens de Amerikaanse website ontbrak Ford op de bijeenkomst, maar ontvangt het wel de notulen nu de procedures gestart zijn om zich bij het kampioenschap te voegen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS