Formule 1

FIA eist geen grote aanpassing in Macau na ongeluk van Sophia Flörsch

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 november 2018 12:20

De FIA gaat naar aanleiding van het ongeluk van Sophia Flörsch geen veranderingen eisen aan het Guia stratencircuit in Monaco. De coureur van Van Amersfoort Racing raakte samen met Sho Tsuboi en drie baanwerkers gewond bij een crash bij Lisboa. De auto werd gelanceerd op de kerbstone en schoot door een vanghek en raakte onderweg de auto van Tsuboi.

Sophia Florsch


Tijdens de lancering van de nieuwe Formule 3-auto in Abu Dhabi zegt FIA-racedirecteur Charlie Whiting dat de zorgen over de veiligheid op het circuit onderkend wordt. De Brit bevestigde tevens dat er geen veranderingen aan het circuit doorgevoerd gaan worden.

“We hebben natuurlijk simulaties gedaan of we die auto in Macau kunnen gebruiken”, zegt Whiting. “Een paar aanpassingen moeten gemaakt worden aan het circuit en dan gaat het niet over de layout van de baan, maar om extra vangrails en dat soort dingen. Ik kan je de volledige details nog niet geven, we hebben ze nog niet echt besproken met het circuit of de regering aldaar. Maar het zijn relatief kleine dingen.”

Daarnaast zijn er vragen of Tsuboi beter beveiligd was geweest als de auto voorzien was met de Halo. Deze zit overigens wel op de nieuwe F3-bolide. “Er zaten wat bandensporen op de rolstructuur van de auto,” zegt de Brit tegen Racefans. “Maar we hebben nog geen uitgebreid onderzoek gedaan en ik denk dat we alles in uitgebreid detail moeten bestuderen voordat we er iets specifieker op ingaan. We moeten het proberen te simuleren om precies te zien wat er gebeurde. Ondanks dat we high-speed opnames van het ongeluk hebben, hebben we ook de wetenschap nodig. Dat vraagt tijd." De racedirecteur verwacht dat er binnen enkele weken een volledig onderzoek gaat komen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS