Formule 1

Ferrari over geruchten Sebastian Vettel en Red Bull: "De toekomst is belangrijker dan het verleden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2019 14:40 • Print artikel

Ferrari heeft een gat te dichten naar Mercedes. Dit jaar was alleen Red Bull in staat om de Duitsers te verslaan. In de aanloop naar de Engelse Grand Prix reageert teambaas Mattia Binotto op de uitspraken van zijn concurrent Toto Wolff van Mercedes, dat zijn team al drie races had moeten winnen. "Ferrari heeft nog niet gewonnen, dat klopt", zegt Binotto tegen Auto Bild. "Maar ook omdat we kansen gemist hebben. Wat betreft de getallen is Mercedes op dit moment beter, maar het gat is eigenlijk kleiner."

Sebastian Vettel


Volgens de Zwitser zit de Scuderia nog niet op het niveau van de Zilverenpijlen, omdat ze in het tweede helft van het vorige seizoen wat terrein verloren hebben. "We moeten ons daar nog steeds van herstellen", legt de teambaas uit. "Maar we zijn een jong team in ontwikkeling. Alleen wanneer we geschikte ervaring hebben opgedaan, kun je op je piek presteren. Maar één ding is zeker: we hebben de juiste mensen op de juiste posities."

Volgens Binotto is één van deze personen Sebastian Vettel. Daarmee reageert de teambaas op een eventuele geruchten dat zijn coureur na dit seizoen gaat stoppen of terugkeert naar Red Bull. De Zwitser vraagt juist om geduld. "Het is zeker niet makkelijk voor hem, maar hij begrijpt zijn rol in het heropbouwen van het team", aldus Binotto. "Hij is belangrijk voor me. Hij weet dat niemand alleen wint, je doet het altijd samen. De toekomst is altijd belangrijker dan het verleden, dus is het belangrijk dat hij het gevoel heeft dat we hem vertrouwen. En dat doen we!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS