Formule 1

Vettel wel gestraft, Verstappen niet... de Ferrari-coureur wil eenvoud met de F1-reglementen: "Op vier pagina's waren, zou..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juli 2019 18:10

Sebastian Vettel wil dat de regels in de Formule 1 drastisch vereenvoudigd worden. De Ferrari F1-coureur was zelf slachtoffer van de F1-stewards in Canada, toen na het incident met Lewis Hamilton tegen hem werd besloten. In Oostenrijk viel het besluit bij een inhaalactie van Max Verstappen voor de leiding van de wedstrijd, negatief voor zijn teamgenoot Charles Leclerc uit.

Sebastian Vettel F1

“Als de regels op vier pagina’s waren, zou er veel meer ruimte voor manoeuvres zijn”, legt de Duitser tegenover Servus TV uit. Met zijn klachten over de regels, spelen ook de geruchten rondom een pensioen van Vettel weer op. “Op een of andere manier moet de Formule 1 zichzelf weer in het spoor krijgen”, aldus Vettel. “Wat wil het bereiken? Wil het complexiteit? Wil het de technologie op een standaard houden die zo ver weg ligt, zo ongrijpbaar, zo geavanceerd? Of is het toegewijd aan entertainment, aan de sport?”

Volgens de coureur wordt het pad nu bewandeld, dat er straks zelfs geen coureurs meer nodig zijn. “Als je kijkt naar de mobiliteit en welke kant het op gaat, wordt de coureur in de komende decennia vervangen”, reageert Vettel. “maar ik denk niet dat dit veel entertainment-waarde heeft.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS