Formule 1

Fernando Alonso, de man waarop we moeten letten in 2019: "Hij zal rijden alsof hij niets te verliezen heeft!"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 februari 2019 11:02

Hij is misschien niet meer in de Formule 1, maar Fernando Alonso zal de sport niettemin nauwlettend in de gaten houden, en vooral de ontwikkeling van Robert Kubica, die volgens Alonso alle aandacht zal opeisen. Het is de eerste keer sinds 2000 dat de F1 geen Alonso in zijn gelederen heeft, de coureur die in 2005 en 2006 twee wereldtitels heeft gewonnen met Renault. Hij wordt beschouwd als één van de snelste coureurs van zijn generatie, die in de toekomst een comeback naar F1 niet uitsluit. Maar op dit moment zal hij vanaf de zijlijn toekijken.

Fernando Alonso RX foto Peter Vader

"Robert Kubica", reageerde Alonso heel beslist tegen Corriere della Sera, toen hem werd gevraagd wie zijn coureur is om nauwlettend te volgen in 2019. "Zijn verhaal is echt ongelofelijk. Tot voor een paar maanden geleden leek het erop dat hij geen kans meer maakte om in de Formule 1 te racen. Kubica zal in 2019 rijden alsof hij niets te verliezen heeft, omdat dat dat ook het geval is."

De andere coureur die de tweevoudig kampioen zal volgen, is de jonge Monegaskische Charles Leclerc, die in 2019 debuteert voor Ferrari. "Dan is er ook nog Charles Leclerc bij Ferrari, hij is jong en hij heeft het talent. Ik heb het gevoel dat dit het laatste jaar van de dominantie van Mercedes zal zijn. Ik kan Leclerc alleen maar adviseren dat het kampioenschap wordt beslist in de laatste paar races van het seizoen. Wees niet te gehaast en probeer de zaken onder controle te houden. Begin langzaam, scoor punten en help het team." Een goed advies van een man die alles al heeft gezien.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS