Formule 1

Fernando Alonso met Toyota naar Le Mans: "Over de rest van het seizoen wordt nog onderhandeld"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2017 05:10 • Print artikel

Fernando Alonso gaat de 24 uur van Le Mans in 2018 rijden met Toyota. Dat meldt althans BBC Sport. De zender meldt dat het geen eenmalige deal is om in 2018 in het FIA World Endurance Championship in actie te komen. Er is volgens de BBC nog geen formeel contract, maar het is volgens hen zeker dat de Formule 1-coureur van McLaren een Toyota LMP1 in Le Mans gaat rijden.

Fernando Alonso McLaren Grand Prix Brazilië


“Le Mans is overeengekomen”, zei een bron dichtbij Toyota tegen de zender. “Over de rest van het seizoen wordt nog onderhandeld, maar het lijkt erop dat hij het merendeel van de races gaat doen.” In Brazilië, waar de voorlaatste Grand Prix wordt gereden, wilde de Spanjaard zelf geen commentaar geven. Ook Toyota wil niet praten over de geruchten en zei niet te reageren op geruchten.

De coureur verlengde onlangs zijn contract met McLaren voor 1 jaar en in het contact is opgenomen dat hij naar Le Mans gaat in 2018. Meerdere races rijden voor Toyota past binnen zijn F1-kalender, omdat de meeste races niet samenvallen. Alleen de Grand Prix van Amerika en de FIA WEC in Fuji vallen samen op 21 oktober. Verder is er geen probleem om de resterende endurance races naast zijn F1-verplichtingen te rijden.

Fernando Alonso McLaren Grand Prix Brazilië


Eerder kwamen al de geruchten in de wereld dat Alonso de fabriek in Keulen bezocht heeft en dat hij de rookie test in Bahrein gaat rijden. De tweevoudig wereldkampioen is nog niet aangekondigd door Toyota. Ondertussen zijn de signalen dat het Japanse merk ook in 2018/19 actief is in het FIA WEC steeds sterker.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS