Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Coureurs testdag FIA WEC bekend gemaakt en Fernando Alonso... staat niet op de lijst

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 november 2017 10:28 • Print artikel

De laatste reeks coureurs voor de rookietest van het FIA World Endurance Championship zijn aangekondigd. Op de lijst ontbreekt de naam van Fernando Alonso, waarvan het gerucht gaat dat hij zal plaatsnemen in de Toyota TS050 Hybrid. De Formule 1-coureur zou reeds de fabriek in Keulen bezocht hebben om een stoeltje te passen, zo gaan de geruchten.

Toyota LMP1

In de LMP2 van Signatech Alpine gaat Formule Renault Eurocup en NEC-racewinnaar Gabriel Aubry rijden. In de TDS Racing Oreca gaat de Russische Formule 3.5 V8-coureur Konstantin Tereshcenko plaatsnemen en de G-Drive-bolide wordt beschikbaar gesteld aan klassekampioen in de BOSS GP, Mahaveer Raghunathan.

De Japanner Ishikawa Motoaki, die geregeld in de Blancpain GT Series en Italiaans GT rijdt, kruipt achter het stuur van een AF Corse Ferrari 488 GTE. Eerder werd Jackie Chan DC Racing teamgenoot van Ho-Pin Tung, Thomas Laurent al bevestigt voor de LMP1 van Toyota. De coureur die in de Porsche 919 Hybrid gaat rijden moet nog bekend worden. Dat is de coureur die het aankomend weekend de F3.5 V8-titel pakt.

Voor de tweede en derde plek in dit kampioenschap zijn plekken in de LMP2 en GTE-Pro stoeltjes voor de test te bemachtigen. Het F3.5 V8-kampioenschap wordt op dit moment geleid door de kleinzoon van Emerson Fittipaldi, Pietro Fittipaldi.

Inschrijflijst Rookietest FIA World Endurance Championship, Bahrein
Nog maar twee dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Vergeet hem niet weer. Kijk HIER eens vrijblijvend voor meer info.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS