Formule 1

F1-teambaas is het gezeur beu!: "Ik word er een beetje moe van! Ze geven hem altijd overal de schuld van"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 10 oktober 2018 10:35 • Print artikel

Günther Steiner heeft zich uitgelaten over de kritiek van Sauber richting het adres van Kevin Magnussen. De Deen kende een eng moment met Charles Leclerc tijdens de GP van Japan. Beide coureurs raakten terwijl ze ruim 300km/u reden. Sauber F1-teambaas Frederic Vasseur haalde hard uit naar Magnussen, maar Steiner vindt het onterecht en irriteert zich eraan.

Formule 1

Vasseur noemde de actie van Magnussen ‘f***ing gevaarlijk’, maar Steiner vindt dat Magnussen geen schuld had: “Magnussen reed gewoon door. Hij remde niet, hij duwde hem niet van de baan. Magnussen ging naar rechts en Leclerc reed hem aan. Leclerc moet beter inschatten wat hij kan doen en wat niet.”

Na eerdere akkefietjes tussen Magnussen en collega’s, waarbij Magnussen ook altijd de schuld kreeg, is Steiner het een beetje zat: “De kritiek is meer van hetzelfde. Ik word er een beetje moe van. Ze geven hem altijd overal de schuld van, misschien omdat ze hem niet mogen.”

Eerder dit seizoen was Gasly ook woedend op Magnussen voor hun aanvaring in Azerbeidzjan en vorig seizoen gebeurde hetzelfde met Hülkenberg en Alonso.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS