Formule 1

F1's technisch directeur: "Niet verwacht dat de competitie zo lang nodig had om Mercedes bij te halen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2020 11:08 • Print artikel

Pat Symonds werkte als engineer voor teams als Benetton, Renault en Williams. De Brit is tegenwoordig technisch directeur van de Formule 1. Symonds verwacht voor dit jaar een spannend Formule 1-seizoen, maar geeft tegelijkertijd toe dat hij niet verwacht had dat Mercedes zo lang zou domineren.

F1 2020


“Ik had niet verwacht dat de competitie zo lang nodig had om Mercedes bij te halen”, zegt de technisch directeur tegen SpeedWeek. “Gelukkig is dat nu gebeurd en volgens Mercedes heeft Ferrari zelfs des snelste auto.”

Symonds zegt ook te weten waarom Mercedes zo lang dominant geweest is. “Het was geen verrassing dat Mercedes de meest dominante motor had”, aldus de Brit. “Ze hebben in een fantastische infrastructuur in de Brixworth-fabriek, met een ongelofelijk aantal goede mensen die geleid worden door Andy Cowell. Dat is indrukwekkend.”

De technisch directeur hoopt dat 2020 een competitief jaar wordt, omdat de regels grotendeels ongewijzigd zijn gebleven. Sommige van de topteams hebben het gat gedicht. Hij denkt zelfs dat dat voordelen voor 2021 oplevert. “Als er een dominant team is, gaan andere teams zich sneller focussen op de 2021-auto”, aldus Symonds. “De teams achter in het veld investeren eerder in de 2021-auto. Dat is waarom ik een gaaf seizoen verwacht in 2021 en verder.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS