Formule 1

F1-analist negatief gestemd na derde plaats Max Verstappen: "Gat naar Mercedes is alleen maar groter geworden"

Uitgegeven door Bart • 19 maart 2019 18:57 • Print artikel

Max Verstappen kon tevreden terugkijken op zijn derde plaats in Australië, maar niet iedereen is even positief gestemd na de openingsrace van 2019. Kees van de Grint noemt de derde plaats van de Red Bull-coureur nog net niet teleurstellend, maar wijst vooral naar het gat met de Mercedessen. "Max heeft foutloos en probleemloos gereden, maar meer dan de derde plaats zat er niet in", zegt Van de Grind in RTL Slipstream.

Max Verstappen


Verstappen kwalificeerde zich als vierde en eindigde de race als derde na een fraaie inhaalactie op Sebastian Vettel. "Teleurstellend is een groot woord, maar ik moet constateren dat Red Bull niet de progressie heeft gemaakt waar ik op gehoopt had, zodat hij meer strijdbaarder zou zijn. Uiteindelijk was er vorig jaar al een gat tussen Mercedes en Red Bull en nu met de nieuwe motor was er de hoop dat het gat kleiner was geworden, maar helaas moet ik constateren dat de progressie die Mercedes onverwachts heeft geboekt, groter is dan die van Red Bull."

"In Australië was Bottas gewoonweg te snel", vervolgt Van de Grint. "Meer zat er niet in. Maar het is wel een betere start dan niet scoren. Een derde plaats is prima, maar er moet nog meer komen als we echt blij willen worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS