Formule 1

Ex-wereldkampioen F1 ziet tweespalt bij Ferrari: "Uit deze vicieuze cirkel komen"

Uitgegeven door Bart • 16 september 2019 04:02 • Print artikel

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van ItaliŽ was een tow heel belangrijk. De meeste teamgenoten hielpen elkaar aan een goede positie, maar bij Ferrari was dit niet het geval. Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve ziet een gevaarlijke situatie ontstaan bij de Scuderia. "Ik denk dat in Monza het kwartje gevallen is", zegt de Canadees tegen Auto Bild. "Sebastian Vettel realiseert zich nu dat hij Charles Leclerc niet kan vertrouwen. Hij is zelfs zijn eerste tegenstander om te verslaan."

Charles Leclerc


"Sebastian moet uit deze vicieuze cirkel komen en zichzelf op de eerste plaats zetten", vervolgt Villeneuve over de coureur die al een aantal fouten heeft gemaakt dit seizoen. "Ook andere coureurs maken fouten. Het is aan ons om Sebastian te steunen zodat hij zijn goede vorm weer terug vindt. Het is belangrijk dat de tifosi achter hem gaan staan."

"We moeten niet vergeten dat hij viervoudig wereldkampioen is. De kritiek op hem is veel te fors. Onder druk kun je nu eenmaal fouten maken en hij blijft een mens en geen robot. Ik zou Sebastian zeker nog niet afschrijven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS