Formule 1

Ex-manager Willi Weber haalt uit: "En nu praat hij over Schumi, dat is achterlijke praat!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 april 2019 13:20 • Print artikel

Michael Schumachers voormalig manager Willi Weber heeft uitgehaald naar Bernie Ecclestone. De Brit zei in een interview met Sport Bild over de Duitse coureur dat ‘zijn probleem was dat hij geen limiet had’. Daarbij doelde de 88-jarige onder andere op het incident in Jerez toen de toenmalige Ferrari-coureur instuurde op Jacques Villeneuve. De coureur werd gediskwalificeerd voor het kampioenschap en de Canadees werd wereldkampioen.

Michael Schumacher

“De schandalen brachten veel publiciteit, maar niet de juiste”, zei Ecclestone in de aanloop naar de 1.000ste Grand Prix in China tegen GP Fans. Daarnaast zegt de voormalig eigenaar van de F1 dat het terugkomen uit zijn pensioen in 2010, eveneens een fout was. “Het was goed voor de Formule 1, maar niet goed voor hem. Maar dat is wat ik bedoel met dat hij zijn limieten niet kent.”

Weber is het niet eens met de zienswijze en haalt uit naar Ecclestone. “Dat is achterlijke praat van Ecclestone”, zegt Weber tegen Kolner Express. “Als een coureur, moet je tot en soms over de limiet gaan. Niemand wist dat beter dan Michael, die de meest succesvolle coureur allertijden werd. Bernie weet dat ook.”

“Het feit is dat Villeneuve hem eigenlijk uitnodigde om op hem in te rijden. Ik zei tegen Michael: ‘Als je het doet, doe het goed, zoals Prost en Senna het een dozijn keer deden.”

De Duitser zegt zelfs dat het succes van Schumacher en Ferrari juist Ecclestone en de F1 hebben geholpen. “En nu praat hij over Schumi, die niet voor zichzelf kan spreken”, reageert Weber. Wat betreft de terugkeer van Schumacher in de Formule 1, zegt de voormalig manager dat hij het afraadde. “Ik raadde het eigenlijk Michael af, dat hij kon niet kon winnen, en alleen maar verliezen”, aldus Weber. “Maar hij was simpelweg geïnspireerd bij het idee om weer te slagen met zijn oude vriend Ross Brawn. De vruchten werden daarna geplukt door Lewis Hamilton en Toto Wolff.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS