Formule 1

Voormalig manager Michael Schumacher was het niet eens met comeback: "Doe het alsjeblieft niet!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 januari 2019 08:11

Michael Schumacher vertrok in 2006 uit de Formule 1, maar maakte drie jaar later bij Mercedes zijn comeback. Op dat moment werd de Duitser al niet meer begeleid door zijn manager Willi Weber, die nu zegt de legendarische coureur geadviseerd te hebben om niet terug te keren.

Formula 1 Michael Schumacher Mercedes/photo by Bas Kaligis


“Helemaal niet”, zei Weber tegen de krant Abendzeitung. “Ik belde hem op en zei ‘doe het alsjeblieft niet’. Je kunt alleen verliezen. Hij was een zevenvoudig wereldkampioen die niets te bewijzen had. Maar hij wilde echt rijden. Ik dacht dat het goed was dat hij reed, maar dan zonder mij.”

Wanneer de voormalig manager wordt gevraagd of de relatie schade geleden heeft door het meningsverschil, zegt Weber dat dat niet het geval is. “We hadden tot 2014 nog contact, maar ik wilde gewoon de wereld niet meer over”, zegt de Duitser. “Ik ben een persoon die alles in het leven bekijkt alsof het zijn eigen tijd heeft. En wat Michael en ik deden in bijna 20 jaar tijd, dat was onze Formule 1-tijd. Je kunt dat niet herhalen of het verleden weer tot leven brengen. We gingen als vrienden uit elkaar en spraken daarna honderden keren op de telefoon of kwamen samen voor koffie of een etentje.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS