Formule 1

Eindelijk uit de schaduw van Max Verstappen: "Er zijn behoorlijk wat dingen gebeurd na Oostenrijk, veel bijeenkomsten met het team"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juli 2019 15:12 • Print artikel

Pierre Gasly eindigde dit weekend zijn Formule 1-race in Silverstone voor Max Verstappen. Het was de eerste keer dat de Fransman voor zijn teamgenoot bij Red Bull finishte. Alhoewel daar wel enige hulp van Sebastian Vettel met de Ferrari voor nodig was, die Verstappen van achteren aanreed. Toch noemt Gasly het zijn beste raceweekend tot nu toe.

Pierre Gasly Silverstone


“Verreweg mijn beste raceweekend van het jaar, dus kunnen we tevreden zijn”, aldus de Fransman tegen Planet F1. “Er zijn behoorlijk wat dingen gebeurd na Oostenrijk, veel bijeenkomsten met het team, het hele weekend controleren en hoe te verbeteren. We hebben veel veranderingen doorgevoerd en ik ben blij dat we vanaf de eerste sessie een flinke stap vooruit zagen. Het was een sterke vrijdag, sterke zaterdag en sterke zondag. Ik genoot veel meer van het hele weekend, dus kunnen we tevreden zijn met de stap die we gemaakt hebben.”

Uiteindelijk was het verschil met het podium slechts 4,5 seconden. “Ik ben blij met deze vierde plek, maar natuurlijk als competitieve jongen ben ik wat teleurgesteld om het podium maar met een paar seconden te missen”, zegt de Red Bull-coureur. “Ik denk dat we naar het hele plaatje moeten kijken en het hele weekend. Dat was een grote stap vooruit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS