Formule 1

Eindelijk een goede start voor Stoffel Vandoorne, bijzonder jammer van de versnellingsbak: "Weten niet exact.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 mei 2018 09:15 • Print artikel

Het team van McLaren had voor de Grote Prijs van Spanje veel upgrades meegenomen, en het team boekte zichtbaar vooruitgang tijdens de trainingen en kwalificatie op het Circuit de Catalunya in de buurt van Barcelona. Echter tijdens de race op zondag had Stoffel Vandoorne niet gedacht dat een probleem met de versnellingsbak zijn wedstrijd vroegtijdig zou beëindigen. Grote teleurstelling bij onze zuiderbuur.

Formule 1 2018 Stoffel Vandoorne


"Het was een ongelukkig einde van mijn race”, zei Vandoorne over zijn DNF. “Ik had het gevoel dat de race tegen het einde in ons voordeel zou uitdraaien. We hadden een één-stop-strategie en verlengden onze eerste stint om heel lang op de zachte band te rijden. We konden onze banden erg goed managen en wensten een groot verschil in de bandenprestatie te creëren met de anderen. Het is altijd moeilijk om te zeggen waar we zouden geëindigd zijn maar ik had het gevoel dat ik nog enkele kansen zou gekregen hebben om in te halen.”

De start van de Belg was goed en ondanks het hachelijke moment in bocht drie na de start waar Romain Grosjean een slachtveld aanrichtte. “Voor het eerst dit seizoen maakte ik een goede start", vervolgde de McLaren coureur. "De eerste bocht draaide volledig rond het vermijden van wagens en dat op een gladde baan terwijl er veel wagens spinden. Het was moeilijk om de wagen op de baan te houden, zeker in het begin. We weten nog niet exact wat het probleem is waardoor mijn race vroegtijdig tot een einde kwam. Het lijkt dat het een probleem met de versnellingsbak was waardoor ik alle vermogen verloor. Dat is bijzonder jammer want ik bevond me op een redelijk plaats.”
MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS