Formule 1

De droom van overleden Ferrari-president Sergio Marchionne! Heeft de Fiat Groep de optie om Sauber volledig over te nemen?

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2019 18:08 • Print artikel

De Fiat Groep lijkt de mogelijkheid te nemen om het Sauber F1 Team volledig over te nemen. Recent werd de naam al omgedoopt naar Alfa Romeo Racing en in 2020 kan dus de volgende stap genomen worden.

Alfa Romeo

Volgens Autobild kunnen er echter belangrijke motieven achter de naamwissel zitten. Volgens de Duitse media heeft de autofabrikant zes miljoen betaald om de naam om te dopen en de optie bedongen om het team te kopen. De optie op koop gaat deze zomer aflopen. Het lijkt op een samenwerking zoals Red Bull Racing en Toro Rosso deze hebben, om zodoende kennis op te doen bij een zusterteam.

Er zijn indicaties dat de Fiat Groep een overname serieus overweegt. Zo heeft de hoog aangeschreven Simone Resta de overstap van Ferrari naar het Zwitserse team gemaakt en is voormalig Ferrari-coureur Kimi Raikkonen aangesteld, alsmede de junior van het merk uit Maranello, Antonio Giovinazzi. Het lijkt er op dat Ferrari invloed in het team probeert te krijgen.

De overleden Ferrari-president Sergio Marchionne maakte er nooit een geheim van dat hij de naam Alfa Romeo terug in de Formule 1 wilde brengen. Het lijkt er nu op dat het serieuze vormen aan het aannemen is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS