Formule 1

Sauber verdwijnt uit de Formule 1, welkom Alfa Romeo!

Uitgegeven door Peter Vader • 1 februari 2019 10:57

Het zat er aan te komen. Sauber en Alfa Romeo zijn partners in de Formule 1, maar het Zwitserse team zal vanaf nu door het leven gaan als Alfa Romeo Racing, met de nadruk op de sportieve legende van het Italiaanse merk. Alfa Romeo - een dochteronderneming van Fiat Chrysler - werd de titelsponsor van het Hinwil-team aan het begin van het seizoen 2018 toen Sauber zijn technische samenwerking met Ferrari opvoerde. De verandering onderstreept de ambitie van Alfa om zijn sportieve afkomst weer op de voorgrond te plaatsen bij de Grand Prix-races.

Alfa Romeo Sauber C37 2018

Klavertje vier
"Slechts een jaar nadat het op 24 juni 1910 werd opgericht, maakte Alfa Romeo zijn debuut in een officiële wedstrijd en won de eerste race in Modena," zei Alfa Romeo Racing in een verklaring."Sindsdien is zijn sportieve legende een reeks overwinningen en topdrie-finishes in vele internationale kampioenschappen, waaronder Formula 1. In 2019 zullen de auto's van Alfa Romeo Racing het aloude klavertje vier embleem dragen dat sinds 1923 de snelste Alfa Romeo-modellen heeft geïdentificeerd."

Vooruitgang
De Sauber F1 Team Principal van Alfa Romeo Racing meldde: "Het is een genoegen om aan te kondigen dat we het Formula One World Championship 2019 zullen ingaan met de teamnaam Alfa Romeo Racing", zei Frederic Vasseur. "Na het opstarten van de samenwerking met onze titelsponsor Alfa Romeo in 2018 boekte ons team fantastische vooruitgang op technisch, commercieel en sportief gebied."Dit heeft een stimulans gegeven aan elk teamlid, op het circuit of op het hoofdkantoor in Zwitserland, omdat het vele geïnvesteerde en harde werk in onze resultaten tot uitdrukking is gekomen. We willen doorgaan met het ontwikkelen van elke sector van ons team, terwijl onze passie voor racen, technologie en design ons vooruit helpen."

Terug sinds 1985
Het is onduidelijk wat de omdoping van de teamnaam in Alfa Romeo Racing voor gevolgen heeft 2019. Het is waarschijnlijk dat de aanwezigheid van de 'C' in de typenaam van Sauber, een letter geleend door teamoprichter Peter Sauber van de naam van zijn vrouw Christine, tot een einde zal komen.De verandering markeert ook de eerste keer dat een exclusief 'Alfa Romeo' team sinds 1985 in de Formule 1 aan het werk te zien is.

null


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS