Formule 1

Daniel Ricciardo wist dat zijn kansen kleiner worden: "Hij zou zichzelf voor altijd haten als hij dat doet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 maart 2019 13:02 • Print artikel

Daniel Ricciardo maakte deze winter de overstap van Red Bull naar Renault. Christian Horner zei al eerder dat de Australiër het gevecht met Max Verstappen ontloopt. Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill denkt dat de kansen van Ricciardo kleiner worden en hij nu de sprong moet maken om een kans op de titel te maken.

Daniel Ricciardo


“Hij had altijd een ongelooflijke grijns op, maar diep van binnen was er die brandende wens om te winnen en hij weet dat zijn klok tikt”, zegt Hill tegen The Daily Express. “Ik denk wat hij denkt: ‘Ik ga niet geparkeerd worden en ik heb er nog één kans op’.”

De Australiër wordt inmiddels 30 en hij weet dat er nieuw talent aan het doorbreken is. Hij weet dat zijn kansen in de komende jaren kleiner worden. “Je moet jezelf elke keer naar voren duwen en jezelf de optie geven om nummer 1 te zijn”, gaat de Brit door. “Je wil niet gemarginaliseerd worden in deze sport en blij zijn met nummer 2, omdat dat niet prettig voelt bij Ricciardo. Hij zou zichzelf voor altijd haten als hij dat doet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS