Formule 1

25 uur aan media-verplichtingen nekte Daniel Ricciardo: "Ik was te veel bezig iedereen tevreden te stellen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 maart 2019 07:06 • Print artikel

Daniel Ricciardo had zich een ander debuut bij Renault voorgesteld. De F1-coureur stuurde na het start even het gras op een verloor zijn voorvleugel en moest later door de schade uitvallen. De Australiër heeft het gevoel dat het voornamelijk kwam door de voorbereiding, of beter gezegd te weinig voorbereiding en door alle (media) verplichtingen.

Daniel Ricciardo Renault F1 down under

“Het is zonde dat het zo snel over was”, zei Ricciardo over zijn debuut bij Renault tegen Read Motorsport. “Ik leek het hele weekend lang nooit een goede pauze te hebben. Ik denk dat we te druk waren om iedereen tevreden te stellen en niet aan onszelf te denken.”

Het was de thuisrace van de Renault-coureur en daardoor had hij meer media-activiteiten dan welke F1-coureur dan ook. Voor de vrije trainingen op vrijdag had de coureur al 25 uur aan media-evenementen op zijn conto staan.

“Bahrein gaat makkelijker worden”, weet de Australiër. “Zeker ben ik deze week gefrustreerd, omdat iedereen zoveel verwacht. De realiteit is dat ik op zondag moet komen opdraven en wanneer de race in 5 seconden over is, of het nu pech is of niet, heb ik het gevoel dat de voorbereiding niet was zoals het moest zijn. Het voelde hard, dat het kwam omdat ik iedereen tevreden wilde stellen.”

Zijn teamgenoot Nico Hulkenberg reed naar plek 7. Een aardige start van het seizoen voor het Franse merk. “Ik denk dat de auto daar thuis hoort”, legt Ricciardo uit. “Ik denk dat we in de eerste helft van het seizoen een topacht-auto hebben en daarna hopelijk zelfs beter.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS