Formule 1

Daniel Ricciardo kan zijn geluk niet op na onverwachte overwinning: "Dacht achteraan te moeten starten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 april 2018 09:01 • Print artikel

SHANGHAI – Tijdens de derde vrije training had hij nog een opgeblazen motor, kon ternauwernood meedoen aan de kwalificatie voor de Grand Prix van China, maar de race zelf verliep als een droom voor Daniel Ricciardo. De Australiër won vanaf de zesde plaats zijn zesde Grand Prix in zijn carrière en was dan ook dolgelukkig.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing Grand Prix China


“Ik win nooit een saaie race. Al mijn overwinningen heb ik gehaald tijdens leuke races. Deze was behoorlijk onverwacht”, zei Ricciardo na afloop van de podiumceremonie. “Vierentwintig uur geleden nog dacht ik dat we achteraan moesten starten. Allereerst moet ik mijn monteurs bedanken. Dat had ik al na de kwalificatie gedaan, maar vandaag krijgen ze de echte beloning voor hun harde werk. Ze hebben zich een slag in de rondte gewerkt.”

“Het was hectisch tijdens de race. Ik hoorde in bocht veertien dat er een safety car-situatie was en dat we allebei (zowel Ricciardo als zijn teamgenoot Max Verstappen, red.) zouden stoppen. Het gebeurde heel snel, maar het was een heel bepalende beslissing. Ik bedank het hele team, ik heb de overwinning!”

“We hadden de zachte band dus ik wist dat ik harder kon remmen dan zij”, doelde Ricciardo op Mercedes en zijn inhaalacties op Hamilton en daarna Bottas. “Je krijgt vaak maar één kans om het te proberen dus ik haalde het meest uit elke mogelijkheid. Bij Valtteri was het close. Hard maar eerlijk. Ik wist dat er genoeg ruimte was en de banden hadden goede grip. In het slechtste geval lukte het niet en moest ik het later nog een keer proberen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS