Formule 1

Daniel Ricciardo genoot van gevechten: "Ik had ook langer met Max in gevecht willen gaan"

Uitgegeven door Bart • 11 juni 2019 07:02 • Print artikel

Daniel RIcciardo reed in Canada op een plaats die hij gewend was uit zijn tijd bij Red Bull. De AustraliŽr startte net achter de Ferrari van Charles Leclerc en vocht lange tijd met Mercedes-coureur Valtteri Bottas voor een positie. Iets dat Ricciardo in Franse dienst nog niet meemaakte. Uiteindelijk werd hij nog redelijk eenvoudig voorbij gereden door Max Verstappen en sloot zo af op een zesde positie. "Het meest positieve was dat ik Bottas zo lang kon afhouden en in gevecht was met een Mercedes", keek Ricciardo terug op de race in Canada.

Daniel Ricciardo


"Ik had ook graag met Max in gevecht willen gaan, maar hij had te veel snelheid op het einde met die banden", ging Ricciardo verder. "Uiteindelijk kon hij me heel makkelijk voorbij."

En dus ging het gesprek meer over de langere strijd met Bottas. "Toen ik Valtteri in mijn spiegels zag, dacht ik dat hij me makkelijk zou passeren. Ik wilde een rondje mijn positie verbeteren en als hij me dan niet voorbij was, zou ik langer voor mijn positie vechten. Dat lukte en ik kon hem van me afhouden. 'Let's have some fun', dacht ik op dat moment. Ik beschadigde wel mijn banden, maar dat was het waard."

"Ik denk dat hij wat gefrustreerd was en ik genoot er juist van. Ik hou ervan om het mensen moeilijk te maken."

Bottas zei achteraf er ook van genoten te hebben. "Het was een mooi gevecht", aldus de Fin die vierde werd. "Soms was het op het randje. Hij wachtte me op en gooide daarna de deur dicht. En dat op redelijk hoge snelheid."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS