Formule 1

Daniel Ricciardo denkt dat de RB13 het beste chassis is: "We zitten erbij en we zitten er niet bij!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2017 08:53 • Print artikel

SUZUKA - Red Bull met coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo kende een lastige seizoensstart. Waar het Britse F1-team over het algemeen het voordeel pakt op andere teams waar het gaat om het interpreteren van nieuwe regelgeving, zaten de ontwerpafdeling er dit jaar naast. Het team lijkt het lek langzaam boven te hebben en dat leidde tot de overwinning van Max Verstappen in Maleisië, gevolgd door teamgenoot Daniel Ricciardo op de derde positie.

Formule 1 2017 Max Verstappen


“Ik weet niet waarom wij de laatste jaren langzame starts hebben gehad en daarna een weg vonden om terug te komen”, zegt Ricciardo tijdens de persconferentie op het circuit van Suzuka. “Dus ik gok dat het is omdat we leren, omdat er volgend jaar niet veel veranderingen zijn. Wat we dit jaar leren, nemen we hopelijk mee naar volgend jaar om dan sterker te starten. Ik voel dat we volgend jaar competitief zullen zijn. Mercedes wint al te lang. We proberen dat te veranderen.”

De Australische coureur denkt dat zijn team inmiddels dicht bij het beste chassis op de grid zit. “We moeten dichtbij zitten”, zegt Ricciardo over de RB13. “Je denkt: ‘We zitten er bij en we zitten er niet bij, we zitten erbij en we zitten er niet bij’. In Maleisië waren we duidelijk snel. Als Ferrari vooraan was gestart, waren ze lastig te verslaan geweest, maar we zitten dichtbij. Ik denk dat dit circuit in Suzuka een volgende kans voor ons is om dat te tonen. En ik kijk er erg naar uit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS