Formule 1

Red Bull kijkt al naar alternatieven om Daniel Ricciardo te vervangen

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 oktober 2017 20:18

Helmut Marko geeft toe dat Red Bull al naar alternatieven kijkt, mocht Daniel Ricciardo na 2018 vertrekken bij het Formule 1-team. Volgend jaar rijdt het team nog met de Australiër en Max Verstappen, maar over 2019 gaan de geruchten dat Ricciardo mogelijk vertrekt.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Verstappen heeft een langer contract”, legt de Oostenrijker uit tegenover Auto Motor und Sport. “Maar Ricciardo is al op de markt. We moeten naar alternatieven kijken. We gaan niet onvoorbereid zijn.”

Een mogelijkheid kan een hereniging van Verstappen en Carlos Sainz zijn. Het duo reed al samen bij Toro Rosso. De Spanjaard wordt in 2018 uitgeleend aan Renault, maar voor 2019 zijn de opties open om hem bij Red Bull te laten rijden. Sainz gaat vervangen worden door Pierre Gasly, die op zijn beurt een mooi debuut kende in Maleisië.

“In Q1 zat hij slechts 1,5 tiende van een seconde van Sainz af”, liet Marko weten over de Fransman. “En zelfs in de race, toen hij alleen reed, waren de rondetijden van het niveau van Sainz.”

In Japan zo zegt de Red Bull-consultant wordt bekend gemaakt of Gasly het seizoen afmaakt of dat Kvyat terugkeert. Ondertussen lijkt Red Bull na een slechte start terug te keren op het niveau van Ferrari en Mercedes en zo'n slechte start wil Marko niet nog een keer zien gebeuren. “We verzekeren ons er van dat het niet weer gebeurt”, zegt de Oostenrijker. “Er is een nieuwe procedure in de windtunnel en we zijn zelfs nog niet klaar met de ontwikkeling van de auto.”

Met de komst van Honda naar Toro Rosso wordt ook een vertrek van Renault bij Red Bull verwacht aan het einde van volgend jaar. Marko maakt zich geen zorgen over de situatie. “Helemaal niet”, verklaarde de consultant. “We zijn volledig gericht op de huidige auto en 2018. En als je kijkt waar McLaren nu finisht, sterkt het ons dat de beslissing die we tenminste hebben genomen met Toro Rosso.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS