Formule 1

Cyril Abiteboul over Verstappen: "Ricciardo leek al een manier gevonden te hebben, en nu lijkt Max..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 19 september 2018 14:33 • Print artikel

Cyril Abiteboul heeft zich uitgelaten over de tweede plaats van Max Verstappen in Singapore. Volgens de technisch directeur van Renault is de podiumplek die de Nederlander behaalde rechtvaardiging voor de Spec-C-motor van Renault, die bij beide Red Bulls onder de motorkap lag. Beide coureurs kende softwareproblemen, maar uiteindelijk hielden de motoren het uit.

Cyril Abiteboul Renault F1

Red Bull had ervoor gekozen om de nieuwe motor van Renault te gebruiken, ondanks de betrouwbaarheidsproblemen die de motor met zich meebracht. Zowel Renault als McLaren koos voor het oudere model.

Abiteboul zegt dat het resultaat van Verstappen een goede indicatie was voor het potentieel van de motor: “Het is een goede beloning voor al het harde werk dat er in de Spec-C is gestoken. We hebben nu gezien dat de motor op een gezonden manier 15 kW extra kan produceren, iets wat precies in de lijn der verwachtingen zat.”

Ook had Abiteboul het over het werk van de coureurs om de motor heel te houden: “Ricciardo leek al een manier gevonden te hebben om de limieten op te zoeken, ondanks de softwareproblemen, en nu lijkt Max dat ook gedaan te hebben. Toch ligt het werk natuurlijk niet bij de coureurs, maar bij ons.”

Red Bull lijkt echter tijdens de Grand Prix van Rusland weer terug te willen gaan naar de Spec-B motor. Toch heeft Abiteboul vertrouwen in de optimalisatie van de Spec-C: “Er moet zeker naar de software gekeken worden. De mapping is immers belangrijk bij elk circuit waar we naar toe gaan. We zullen kijken hoe we verbeteringen aan kunnen brengen en daarmee hopen we Red Bull zo veel mogelijk te helpen.

100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


Profiteer van korting via RaceXpress met entreekaarten in voorverkoop 100% Auto Live
Voor 100% Auto Live op 13 en 14 oktober in Rotterdam Ahoy zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De kaarten zijn eenmalig geldig voor zaterdag óf zondag. De entreekaarten zijn in de voorverkoop te bestellen. Speciaal voor de lezers van RaceXpress zijn de kaarten €15,-. Aan de deur wordt de prijs € 18,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS