Formule 1

Cyril Abiteboul over de opgelegde teamorders: "Het verdient niet de schoonheidsprijs, want..."

Uitgegeven door Bart • 12 juni 2019 05:05 • Print artikel

Renault deed in Canada goede zaken door als zesde en zevende te finishen, maar toch bleef er een lichte nasmaak hangen rondom het Franse team. Nico Hulkenberg was namelijk niet te spreken over de teamorders dat hij aan het einde van de race achter teamgenoot Daniel Ricciardo moest blijven. Volgens teambaas Cyril Abiteboul was de Duitser daar best kwaad over.

Nico Hulkenberg


"Nico is boos en ik snap dat ook wel", reageerde Abiteboul tegenover GrandPrix.com. "Daniel's banden waren ouder en omdat hij ook al zware duels had uitgevochten met snellere auto's als die van Bottas, had Nico zeker het duel met Daniel aan kunnen gaan. Maar we besloten om hem duidelijk te maken dat we dit resultaat hard nodig hadden."

"Het verdient niet de schoonheidsprijs, want ik hou niet van teamorders", zegt Abiteboul. "Het is ook niet in de stijl van Renault en ik hoop dit niet vaak over de radio te moeten zeggen. Maar het is mijn taak om het beste resultaat voor het team te behalen. We vechten tegen McLaren en kunnen geen risico lopen door een interne strijd."

Nico Hulkenberg zelf reageerde dat hij de beslissing van het team wel kon begrijpen. "We hebben al veel punten laten liggen, dus konden geen risico nemen. We hadden dit resultaat nodig."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS