Formule 1

BREAKING - Esteban Ocon keert in 2020 terug in de F1 met Renault, ter vervanging van Hulkenberg

Uitgegeven door Peter Vader • 29 augustus 2019 12:41

Na twaalf maanden aan de kant van de F1 te hebben gestaan, is bevestigd dat Esteban Ocon in 2020 terugkeert naar de Formule 1. De Fransman gaat op weg met het Renault-team waarvoor hij in 2016 al reservecoureur was, in plaats van Nico Hulkenberg. Nadat hij 2019 als derde en reservecoureur van Mercedes had doorgebracht, na het verliezen van zijn plek bij Racing Point aan het einde van 2018, zal de 22-jarige Ocon zijn loopbaan vervolgen met Renault. Samen met zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo keert hij terug bij de Fransen met een meerjarige deal met het Anglo-Franse team.

Esteban Ocon Facebook pagina


“Ik ben in de eerste plaats heel trots om een ​​Renault-coureur te worden”, zei Ocon. “Ik ben opgegroeid bij Enstone, te beginnen met Lotus in 2010 en daarna met Renault. Ik ben erg gehecht aan dit team en iedereen die daar werkt; zij zijn degenen die de deuren van de hoogste vorm van autosport ooit voor mij hebben geopend."

“Ten tweede ben ik erg blij dat een team met grote ambities aan mij de mogelijkheid heeft gegeven om mijn vaardigheden op het hoogste niveau van de F1 opnieuw te demonstreren. Het is een verantwoordelijkheid die ik heel serieus neem. Het vertrouwen dat ze in mij hebben om de voortgang van het team te stimuleren, is een erg positieve druk en ik kijk ernaar uit om het beste van mezelf te geven!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS