Formule 1

Contract Max Verstappen loopt na 2020 af: "Max zal na een of twee races bepalen of hij bij Red Bull blijft"

Uitgegeven door Bart • 22 oktober 2019 18:40 • Print artikel

Het contract van Max Verstappen bij Red Bull loopt na het seizoen 2020 af en daardoor zijn er volop speculaties waar de Nederlander zijn carrière zal voorzetten. Een langer verblijf bij Red Bull hoort ook zeker tot de mogelijkheden, maar ook de andere topteams Mercedes en Ferrari worden met Verstappen in verband gebracht. Analist en oud-coureur Robert Doornbos denkt dat Verstappen in 2020 niet lang nodig heeft om zijn keuze voor 2021 en verder te maken.

Max Verstappen


"Volgend seizoen gaat er nog niks veranderen", zegt Doornbos bij Ziggo Sport. "Max kan nu nog nergens anders heen. Naast Red Bull kan hij kiezen uit twee verschillende teams. Eigenlijk drie als je McLaren ook meetelt. Eén ding is in ieder geval zeker: Mercedes gaat niet nog vier jaar dominant zijn in de Formule 1."

Dat is ook de reden dat een langer verblijf bij Red Bull ook goed mogelijk is. "Het is belangrijk dat Red Bull de auto in de winter zo mogelijk ontwikkelt. Max wil komend jaar een goede auto zien, anders blijft hij niet. Binnen één of twee races zat hij weten wat voor materiaal hij heeft. Op basis daarvan zal hij een keuze maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS