Formule 1

Complimenten voor Max Verstappen: "Hij reed een Lewis Hamilton-achtige race en wordt elke race beter""

Uitgegeven door Bart • 5 december 2019 06:09 • Print artikel

De podiumplaatsen in Abu Dhabi werden opgeëist door Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc en dat zijn naar verwachting ook in 2020 de hoofdrolspelers in de Formule 1. De inhaalacties van Leclerc en Verstappen op elkaar maakten de meeste indruk, net als het solide rijden van Hamilton. Zo ook bij F1-journalist Peter Windsor die onder de indruk is van alle drie de coureurs.

Max Verstappen


"Het slechte nieuws voor de rest is dat de Lewis Hamilton in Abu Dhabi nog beter is geworden dan hij al was", aldus Windsor in zijn vlog op YouTube. "Hij weet nog steeds te verbeteren als het gaat om de snelheid over één ronde. Dat leverde hem de pole position op."

Ook Max Verstappen kreeg lof toegezwaaid. "Charles Leclerc moest concurreren tegen een rijder in bloedvorm, de geweldige Max Verstappen. Hij reed een Lewis Hamilton-achtige race en wordt elke race beter. In Abu Dhabi zagen we dat hij sterk kan rijden in een gemankeerde auto. Hij had een probleem met de motor, maar wist dit prachtig op te lossen."

"Het was een teleurstellend weekend voor Ferrari, hier hadden ze snel moeten zijn, maar ze werden gedeklasseerd door Red Bull/Honda. Ze rijden met minder downforce en als ze minder snel zijn op de rechte stukken zijn ze nergens. Leclerc reed daarentegen briljant. Hij was vooral goed in de laatste fase van de race. Terug Bottas dichterbij kwam, haalde Leclerc het beste in zichzelf naar boven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS