Formule 1

Circuitarchitect Zaffelli over de aanpassingen F1-circuit op Zandvoort: "Het werk begint in november! We willen het in maart afronden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juli 2019 10:52 • Print artikel

Het Circuit van Zandvoort gaat de nodige verbouwingen meekrijgen, voordat de Formule 1 terugkeert naar het circuit waar in 2015 voor het laatst gereden werd. Goed nieuws voor de fans en de coureurs, want de grindbakken blijven behouden zo vertelt Jarno Zaffelli, de circuitarchitect van Dromo.

Circuit van Zandvoort

“We behouden de grindbakken”, zo bevestigde Zaffelli tegen Racefans. “Dit was een van de vragen die van alle partijen kwam. De FOM vroeg het vanwege het erfgoed van de baan. Het circuit vroeg er om. En je weet dat we meer dan blij zijn om gravel te hebben in plaats van asfalt, als we denken dat het niet nodig is.”

De grindbakken in Zandvoort zouden toereikend moeten zijn zo vertelt de ontwerper. “Het heeft duinen, een run-off die uniek in de wereld is. Dus is het erg lastig om daar belemmeringen te laten komen, omdat het zo stijl is. Dus wordt het een immense uitdaging.”

Dit is nieuws dat de coureurs goed in de oren zal klinken. Velen hebben de hoeveelheid asfalt op de circuits bekritiseerd. Zo zei George Russell al dat hij hoopt dat de grindbakken in Zandvoort blijven.

“Het werk begint in november”, bevestig Zaffelli. “We willen het werk in maart afronden. Dus is er genoeg tijd om te doen wat we moeten doen op de baan en de rest. We maken ons geen zorgen om de oplevering, alleen het weer.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS