Formule 1

Circuit Zandvoort ondergaat veel aanpassingen voor F1 Grand Prix

Uitgegeven door Bart • 14 mei 2019 10:05 • Print artikel

Tijdens de aankondiging van de Nederlandse Grand Prix werd ook duidelijk dat het circuit in Zandvoort de nodige aanpassingen zal moeten ondergaan. Directeur Jan Lammers legde uit wat er allemaal gaat veranderen waarna de F1-coureurs op veel plaatsen vol gas kunnen gaan. De huidige lay-out voldoet namelijk niet voor een Grand Prix op het hoogste niveau.

Circuit Zandvoort


"De finishlijn zal iets naar voren gehaald worden richting de Tarzanbocht", vertelt Lammers. "Daardoor wordt de hele startgrid zichtbaar voor de hoofdtribune. De uitloopstrook bij de Gerlachbocht wordt voor de veiligheid vergroot. We verbreden de Hugenholzbocht naar de binnenkant toe, waardoor coureurs met meer snelheid naar het Scheivlak gaan."

Dat is nog niet alles. "Het tweede gedeelte van de Hans Ernst-bocht wordt minder kort, dus breder, zodat er iets meer flow in de bocht komt, we willen de gang er in houden. De Arie Luyendijkbocht, voorheen Bosuit, wordt een soort kombocht om te zorgen dat F1-auto's er vol gas doorheen kunnen. Je krijgt een effect dat ook in BraziliŽ zichtbaar is. Daardoor kan de DRS al vroeg open en kan er bij de Tarzanbocht ingehaald worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS