Formule 1

Circuit-ontwerper Herman Tilke heeft voorkeur voor Assen ipv Zandvoort: "Betere infrastructuur en bereikbaarheid"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 oktober 2019 05:01 • Print artikel

Formule 1 circuit-ontwerper Herman Tilke denkt dat het TT Circuit van Assen een betere baan was geweest voor de Nederlandse Grand Prix dan Circuitpark Zandvoort. De Grand Prix in ons land keert komend jaar terug op de kalender. Zandvoort heeft al 100.000 kaarten verkocht, maar dat hadden er door de populariteit van Max Verstappen veel meer geweest kunnen zijn.

Max Verstappen


Het circuit aan de Noordzeekust krijgt ook een upgrade van de infrastructuur om alles in goede banen te leiden. Zo komen er nieuwe wegen, waartegen door milieugroeperingen reeds actie is ondernomen. Tilke heeft het merendeel van de F1-circuits op de kalender ontworpen en denkt dat Assen een betere optie was geweest. “Je kunt daar 180.000 bezoekers krijgen en wanneer er zoveel mensen zijn, is de sfeer automatisch goed”, legt de Duitser zijn voorkeur uit tegenover Auto, Motor und Sport. “Assen heeft een betere infrastructuur en bereikbaarheid.”

Tilke benadrukt ook niet betrokken te zijn bij de voorbereidingen op de komst van de Formule 1 naar Zandvoort en mogelijk dat hij daarom ook een lichte voorkeur voor het circuit in Drenthe heeft. “We werken met Assen, dat is waarom wij geen optie zijn voor Zandvoort”, aldus de circuit-ontwerper.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS