Formule 1

Milieuactivisten spannen rechtszaak aan, Formule 1 op Zandvoort in gevaar?

Uitgegeven door Bart • 24 september 2019 07:38

Meerdere milieuorganisaties zijn tegen de rentree van de Formule 1 in Nederland. Bij dat rijtje heeft zich nu ook Mobilisation for the Environment gevoegd. De gevreesde organisatie heeft een rechtszaak aangespannen omdat Zandvoort de vergunningen niet in orde zou hebben, zo schrijft het AD. Eerder maakten ook andere stichtingen als Stichting Duinbehoud, Rust bij de Kust, Milieudefensie, Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland en Vrienden van Middenduin dezelfde stap.

Max Verstappen


Mobilisation for the Environment heeft al meerdere bouwprojecten stil weten te leggen met rechtszaken, vooral op het gebied van de uitstoot van stikstof. "De Grand Prix stoot grote hoeveelheden stikstof uit die het omringende Natura 2000-gebied Kennemerduinen beschadigen", zegt milieuactivist Johan Vollenbroek in de ochtendkrant. "De bestaande vergunning is op drijfzand gebaseerd. Die is afgeleid van een eerdere vergunning die al in 2006 blijkt vervallen."

Het circuit van Zandvoort wordt de komende maanden verbouwd en er komen nieuwe tribunes, gebouwen, tunnels, een geluidswal en een toegangsweg. De organisatie van de Dutch GP zegt dat de stikstofnormen niet worden overschreden, ook omdat tijdens de verbouwing niet geracet kan worden. Minister Bruno Bruins zei dit weekend nog alles te zullen doen om de F1 in Nederland door te laten gaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS