Formule 1

Christijan Albers: "Max Verstappen heeft een nadeel op het gebied van motorvermogen, maar Honda..."

Uitgegeven door Bart • 9 oktober 2019 07:09 • Print artikel

Komend weekend gaat het F1-circus verder in Japan op het circuit van Suzuka. Veel coureurs kijken uit naar deze race, omdat het een spectaculaire baan is waar bovendien inhalen goed mogelijk is. Ook oud-coureur Christijan Albers verwacht er veel van. "Dit is het mooiste circuit van het jaar, hier kun je als coureur het verschil maken", zegt Albers tegen De Telegraaf.

Max Verstappen


"Daarom kan Max Verstappen wel eens goed kunnen presteren. Hij heeft een nadeel op het gebied van motorvermogen, maar Honda zal deze kans niet snel voorbij laten gaan. Als het gaat regenen, is het stuk tussen bocht 9 en 10 heel verraderlijk. Ga je van droog naar regen, heb je kans op aquaplaning. Dan komt mechanische grip om de hoek kijken en zijn Red Bull en Ferrari sterker dan Mercedes."

"Het is mooi om te zien dat de drie topteams totaal verschillende auto's hebben. Ferrari heeft een super sterke motor en veel mechanische grip vanaf het moment dat ze gingen winnen. Mercedes ligt een beetje in het midden en dan komt Max in zijn Red Bull met gewoon de beste mechanische grip, downforcelevels zijn goed, maar ze hebben niet zo'n sterke motor. De teams wisselen elkaar af op de verschillende circuits wie het beste pakket heeft."

LEES OOK:

Christijan Albers: "Ik had in 2006 bij Honda teamgenoot van Jenson Button kunnen zijn"

Christijan Albers staat open voor terugkeer in de Formule 1: "Dan zeg ik direct ja"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS