Formule 1

Christijan Albers: "Ik had in 2006 bij Honda teamgenoot van Jenson Button kunnen zijn"

Uitgegeven door Bart • 2 augustus 2019 10:16

Christijan Albers was in 2006 dicht bij een stoeltje bij het team van Honda. In dat jaar was Jenson Button de eerste coureur en hij won dat jaar de Grand Prix van Hongarije. "Ik heb er destijds nooit iets over gezegd, maar ik had toen zijn teamgenoot kunnen zijn", zegt Albers in een interview met de Telegraaf.

Christijan Albers


"In 2005 kreeg ik een contract aangeboden door Nick Fry", legt Albers uit. "De teammanager van Honda was echter Gil de Ferran en diens buurman was Rubens Barrichello. Die werd vrijgelaten door Ferrari en toen hebben ze hem alsnog genomen. Dat was natuurlijk enorm balen. Voor mij was het dé kans om te rijden voor een fabrieksteam."

De race op de Hungaroring die Button won, brengt ook Albers goede herinneringen. "In 2006 was die regenrace, toen ik voor Midland reed. Ik werd tiende. Dat was echt een superresultaat. Maar het was alleen heel irritant dat je daar destijds nog geen WK-punt voor kreeg, haha. Ik kon altijd goed uit de voeten in de regen. Misschien is dat toch iets Nederlands. Dan kan je nog meer spelen met de balans van de auto als coureur."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS