Formule 1

Charles Leclerc loog tegen zijn stervende vader

Uitgegeven door Bart • 14 maart 2019 12:01 • Print artikel

In 2017 reed Charles Leclerc nog in de Formule 2 en het was een seizoen waarin mooie en zware tijden dicht bij elkaar lagen. De nu 21-jarige Mongegask verloor zijn vader Hervť, maar werd ook kampioen en verdiende een overstap naar de Formule 1. Bij het sterfbed van zijn vader vertelde de Ferrari-coureur zijn vader een leugen. Leclerc zei namelijk dat hij al een contract had getekend bij een F1-team, maar dat was op dat moment nog niet het geval.

Charles Leclerc


"Ik had inderdaad nog niet getekend, maar uiteindelijk bleek het geen leugen want ik rij in de Formule 1 en nu zelfs voor Ferrari", zegt Leclerc in gesprek met de BBC. "En dat voelt geweldig."

Leclerc zou in het jaar dat zijn vader overleed een contract tekenen bij Sauber. In zijn rookie seizoen presteerde de coureur boven verwachting en Ferrari besloot hem te ruilen voor Kimi Raikkonen. "Het was mijn vaders droom dat ik in de F1 zou rijden en wereldkampioen zou worden", besluit Leclerc die dit jaar als Ferrari-coureur al in zijn tweede seizoen mogelijk een aanval op de wereldtitel kan doen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS