Formule 1

Ferrari F1-teambaas niet verrast door snelheid Charles Leclerc: "Komt niet uit de lucht vallen"

Uitgegeven door Bart • 9 maart 2019 20:11

Tijdens de wintertests in Barcelona toonde Charles Leclerc aan dat het met zijn snelheid wel goed zit. De Monegask zat niet ver achter zijn kopman Sebastian Vettel die de snelste tijd noteerde. Teambaas Mattia Binotto is niet verrast door de prestaties van de 21-jarige Leclerc. "Charles is zeker erg snel, maar we zijn niet verrast."

Charles Leclerc


Toch zal Sebastian Vettel de kopman van het team zijn als de Duitser op jacht gaat naar zijn vijfde wereldtitel. "Een echte vergelijking met Sebastian was in Barcelona niet mogelijk en het was ook niet ons doel", zei Binotto tegen GrandPrix.com. "Het ging erom de auto beter te leren kennen en de samenwerking tussen coureurs en engineers te finetunen. Maar de rondetijden waren gelijkwaardig en dat duidt op de snelheid van Charles."

Binotto had dat wel verwacht van de opvolger van Kimi Raikkonen. "We moeten niet vergeten dat hij al enkele jaren onderdeel van de Ferrari-familie uitmaakt. Vorig jaar konden we goed zien hoe sterk hij presteerde bij Sauber. Zijn prestaties in Barcelona kwamen niet uit de lucht vallen. Maar de test zegt niet alles, hoe het seizoen gaat verlopen, dat telt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS