Formule 1

Champagne-douche voor karttalent René Lammers en eerste meters in kart van Baby Race

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 december 2019 09:13

ZANDVOORT – Karter René Lammers gaat in 2020 voor Baby Race uitkomen. Het elfjarige racetalent uit Zandvoort gaat namens het Italiaanse kartteam alle races van de WSK Series in Italië rijden. Dat maakte de jonge rijder bekend tijdens de prijsuitreiking van het Nederlands kampioenschap IAME en de GK4 Kart Series. De zoon van ex-Formule 1 coureur en Le Mans winnaar Jan Lammers werd dit jaar met PdB Racing Nederlands kampioen in de sterk bezette Mini Parilla-klasse. Dat werd gevierd met een champagne-douche.

Rene Lammers champagne


Dit weekend maakte René Lammers zijn eerste meters in Italië met Baby Race. “Het is een nieuw avontuur”, zei René Lammers tegenover RaceXpress.nl. “Het team heeft heel veel ervaring op buitenlandse banen en natuurlijk op de Italiaanse banen. Het team heeft ook heel goede rijders. Beter kan het eigenlijk niet, dus ik hoop daar heel veel te kunnen leren.”

Rene Lammers Baby Race

Bij Baby Race gaat René alle races uit de WSK Series rijden. Vorig seizoen reed het jonge talent ook al enkele wedstrijden bij de Italiaanse wedstrijdorganisator. Daarvan was zijn negende plek tijdens de WSK Final Cup op het circuit van Adria de beste. “Adria is mijn favoriete circuit. Je kunt er veel baan gebruiken en er is veel grip.”

René noemde het zijn mooiste race van het seizoen. “Het niveau is er echt heel hoog. Er rijden soms wel honderd rijders mee. Het is dus een echt zware competitie.”

De snelle Noord-Hollander heeft zich met het team van PDB het afgelopen seizoen sterk ontwikkeld. Dat leidde uiteindelijk tot de Nederlandse titel in de Mini Parilla-klasse. “Als het eenmaal gelukt is kampioen te worden, geeft dat een heel fijn gevoel. Ik had het na het eerste raceweekend van het seizoen, toen ik alles won, wel een beetje verwacht. Daarna had ik veel geloof in mezelf.”

De laatste race van het NK, die in Emmen werd gehouden, vond hij de mooiste van het kampioenschap. “Toen ik aan de finale moest beginnen, was ik al kampioen. Dat was echt heel fijn.”

De rest van het seizoen reed René Lammers behalve het NK ook veel internationale races. Dat hielp hem aan de nodige wedstrijdervaring. “En ik heb in die races heel veel geleerd. Mijn ervaring wordt steeds groter. Ik ben beter gaan rijder, steeds slimmer. Ik maak ook veel minder fouten dan vorig seizoen. Ik ben erg goed begeleid door Peter, Nick en Dirk van PDB en ook mijn vader helpt me er heel veel bij. Ik heb heel veel van hem geleerd. Daar ben ik ze allemaal heel dankbaar voor.”

Rene Lammers PDB Kart Racing kampioen

Jan Lammers ziet dat zijn zoon de afgelopen jaren bij het PdB-team van Peter en Nick de Bruijn een sterke ontwikkeling heeft gemaakt. "PDB heeft ons een onvergetelijke tijd bezorgd, René heeft een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgedaan waarmee hij de fundering voor hopelijk een mooie racecarrière heeft gelegd. PDB is voor ons als een warm nest geweest waar kosten nog moeite gespaard werden om ons te ondersteunen. Dirk Honig haalde als aanvulling het beste in PDB en René omhoog en we zijn super trots dat we hebben kunnen laten zien waar PDB ook internationaal toe in staat is", zei Jan Lammers tegenover RaceXpress.nl. "Onze toekomstige ambities liggen in de WSK in Italië, het was daarom logisch en een gelegenheid om in te stappen bij een team wat veel lokale en actuele ervaring heeft, vooral ook omdat René nu 2 of 3 teamgenoten heeft die races kunnen winnen en daar kan hij veel van leren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS