Formule 1

Carlos Sainz en Lando Norris zorgen voor frisse wind: "McLaren heeft haar racespirit weer teruggekregen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2020 18:20 • Print artikel

Andreas Seidl leidde het LMP1-team van Porsche naar diverse wereldkampioenschappen in de FIA World Endurance Championship en overwinningen tijdens de 24 uur van Le Mans. Na het vertrek van het automerk uit Weissach, stapte de Duitser over naar McLaren. Het Formule 1-team uit Woking wil terug naar de top en de teambaas zag dat zijn team na zijn komst de weg weer naar boven weer gevonden heeft.

F1 2020 McLaren


"McLaren heeft haar racespirit weer teruggekregen en dat is in de motorsport een voorwaarde om succesvol te zijn", legt Seidl uit aan Auto, Motor und Sport. "Met de succesvolle historie van het team weet je dat het een keer minder kan gaan, maar vier of vijf jaar is een lange periode."

Een deel voor het hervinden van deze spirit komt doordat Carlos Sainz en Lando Norris een frisse wind binnen het team laten waaien. Daarvoor maakte Fernando Alonso de dienst uit. Seidl was vorig seizoen onder de indruk van Sainz en Norris en wil nu de volgende stap zetten.

"Ik ben ervan overtuigd dat ze de potentie hebben om topcoureurs te worden", zo legt de Duitser uit. "Voor nu is het belangrijk dat we ze een auto geven waar ze hard mee kunnen rijden. Alleen dan kunnen we verder groeien. Daarna moeten ze zelf aantonen dat ze races kunnen winnen, maar op dit moment is er geen enkele reden om daar aan te twijfelen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS