Formule 1

McLaren weet wat de zwakke punten van de MCL34 waren: "In 2020 willen we het gat naar de top 3 verder dichten"

Uitgegeven door Bart • 4 januari 2020 11:34

Voor McLaren was 2019 een uitstekend jaar waarin de vierde plaats bij de constructeurs werd veiliggesteld en het gat naar de top 3 teams een stuk kleiner is geworden. Komend Formule 1-seizoen wil het Britse team uit Woking het gat verder dichten, maar het is de vraag in hoeverre dat gaat gebeuren, omdat ook de ontwikkeling van 2021 gedurende het jaar in beeld komt. Teambaas Andreas Seidl wil niet te ver vooruit kijken en zit vol in op 2020, waarin McLaren voor het laatste jaar met Renault-motoren zal rijden. Na dit jaar stapt het team over op Mercedes-motoren.

McLaren Sainz


"Ik ben erg tevreden met de ontwikkeling die ik in de fabriek gezien heb", zegt Seidl in gesprek met GPFans. "Ik denk dat we goed weten wat de zwakke punten van de MCL34 waren en het is geweldig om te zien hoe het hele team eraan werkt om dat te verbeteren. Ik ben optimistisch dat we de volgende stap kunnen zetten en het gat naar de top 3 teams verder kunnen dichten."

Tijdens het seizoen zullen alle teams met de voorbereidingen voor 2021 moeten beginnen, maar Seidl weet nog niet wanneer het omslagpunt zal zijn. "De snelheid van de 2020 auto bepaalt in enige mate wanneer we de switch naar de 2021 auto gaan maken. Daar hebben we ieder jaar mee te maken, maar het is nu extremer vanwege de regelwijzigingen in 2021. Maar we zullen zeker 2020 niet opofferen. We willen een goed seizoen draaien, omdat dat belangrijk is voor de ontwikkeling van het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS