Formule 1

Bruno Senna is de nieuwe teamgenoot van Fernando Alonso, maar in tweede auto: "Het is ongelooflijk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2017 10:28

De laatste teamgenoot van Fernando Alonso tijdens de 24 uur van Daytona is bekend gemaakt. Naast bekende namen als Paul di Resta en McLaren-junior Lando Norris neemt ook Bruno Senna plaats in de LMP2-bolide van United Autosports. Het team waar McLaren-directeur Zak Brown mede-eigenaar van is. De Braziliaan gaat niet rijden met de Formule 1-coureur, maar neemt plaats in de tweede auto naast Will Owen en Hugo de Sadeleer voor de endurancerace die in januari wordt gehouden. Alonso gaat samen met Lando Norris en Phil Hanson in actie komen tijdens de klassieker.

Bruno Senna

“Ik ben erg blij om me bij United Autosports te voegen voor deze uitdaging in Daytona”, zei Senna tegen het Engelse Autosport.com. “Het is ongelooflijk wat het team bereikt heeft en met de ervaring van 2017, met groot technisch talent, alsmede een ongelooflijke driversline-up, moeten we klaar zijn vanaf het begin voor een goed gevecht.”

Ook het team is blij om de coureur die met Rebellion Racing de LMP2-titel in het FIA World Endurance Championship te verwelkomen. “Bruno is een fantastische toegevoegde waarde aan ons team, omdat hij prototype- en Daytona-ervaring heeft”, reageert managing director van United Autosports, Richard Dean. “We hebben de tijd genomen voor de line-ups van beide auto’s en ik denk dat we een mooie balans van snelheid, vaardigheden en ervaring hebben om richting de uitdaging in Daytona te gaan.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS