Formule 1

Boze tongen beweren dat de goede vorm van Mercedes te danken is aan...

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 mei 2018 05:31 • Print artikel

Mercedes was zondag erg dominant bij de Grand Prix van Spanje. Lewis Hamilton reed met speels gemak weg van de Ferrari en Red Bull Racing rijders, opvallend want in de vorige races leek Mercedes te zijn afgezakt tot het derde team. Boze tongen beweren dat de goede vorm van de Duitsers te danken is aan de banden die Pirelli dit weekend gebruikte, die verschilden ten opzichte van de vorige vier races. Die beslissing van Pirelli zou ontstaan zijn na klachten van Mercedes na afloop van de wintertest in Barcelona. Mercedes teambaas Toto Wolff wijst deze geruchten echter resoluut van de hand.

Formule 1 2018 Lewis Hamilton


“Ik heb claims gehoord dat Pirelli wegens onze klachten de banden voor dit weekend heeft aangepast, dat is natuurlijk onzin. Tijdens de test in februari was het berenkoud, dus de omstandigheden kunnen we niet vergelijken. De banden die we tijdens de winter gebruikten hadden het vandaag niet volgehouden. Daarom heeft Pirelli de banden ook aangepast. Daarvoor moeten we ze een compliment geven, want we hebben bij niemand blaarvorming op de banden gezien.”

“Dus ik begrijp oprecht niet waar de geruchten vandaan komen dat wij Pirelli hebben beďnvloedt. Ik heb nog nooit gemerkt dat de klachten van een team helpen bij de beslissingen van Pirelli. Waarom zouden ze ook naar ons luisteren?”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS