Formule 1

Bernie Ecclestone ziet het met afgrijzen aan: "Ik zie geen reden om een plan B te hebben"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2019 07:02 • Print artikel

Komend jaar groeit de F1-kalender weer verder. Met de komst van de Grands Prix van Vietnam en Nederland staat de coureurs maar liefst 22 races te wachten. Eigenaar Liberty Media wil het spektakel groter en groter maken en dit is tegen het zere been van Bernie Ecclestone. De 88-jarige Brit zegt dat op die manier races minder waardevol worden.

Bernie Ecclestone


Liberty denkt al aan 24 of 25 races per jaar, maar volgens Ecclestone gaat dat per saldo niet meer opleveren. "Dat is absoluut te veel, 16 races per jaar is genoeg", zegt de voorganger van Liberty tegen het Duitse Auto, Motor und Sport. "Hoe meer races er zijn, hoe minder een race waard wordt. We hebben dat ook gezien in het tennis. Daar zijn 100 toernooien, maar er zijn er nog geen 10 belangrijk."

"Als er maar 16 races zijn, moeten de organisatoren meer betalen. En dat zullen ze ook doen, omdat hun evenement meer waard wordt door een kleiner aantal Grands Prix."

Ecclestone ziet geen reden om de kalender maar voller en voller te maken. "De laatste zes races laat zien hoe de F1 moet zijn, er hoeft niets veranderd te worden. Als je dan toch iets zou moeten veranderen, zou ik teruggaan naar de oude motoren, maar daar hebben ze het lef niet voor. Ik zie geen reden om een plan B te hebben. Het zou beter zijn om een goed plan A te hebben en dat te laten slagen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS