Formule 1

Sebastian Vettel zegt dat de Formule 1 spijt gaat krijgen!: "De F1 zal zich snel realiseren dat het de...""

Uitgegeven door Bart • 16 september 2019 12:57 • Print artikel

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel springt in de bres voor het voortbestaan van de Grand Prix van Duitsland. Komend jaar staat de race in Hockenheim niet op de kalender en volgens de Ferrari-coureur zal dat voelbaar zijn. Andere races als Silverstone, Barcelona, Monza en Mexico stonden ook onder druk, maar wisten hun plaats wel te behouden. Vettel zegt nu dat de F1 spijt gaat krijgen van het laten vallen van de Duitse Grand Prix, die dit jaar enorm spectaculair was.

F1 Hockenheim


"Misschien hoeft er wel helemaal niets te veranderen in Hockenheim", zegt Vettel als hem door Autosport.com wordt gevraagd wat er moet gebeuren om de Duitse Grand Prix terug te krijgen. "Misschien zien we komend jaar al dat de F1 de Duitse Grand Prix nodig heeft. Dan zullen ze er snel weer over na gaan denken. Ik denk dat het onmogelijk is voor de F1 om races te laten vallen in landen waar zo'n grote F1-historie is. Races als Silverstone, Monza en Hockenheim."

"Misschien hoeft er wel niks te gebeuren", herhaalt Vettel. "Het is een kwestie van realiseren dat we deze grote landen nodig hebben. Dat moeten al genoeg zijn om een Grand Prix te houden. De F1 zal zich snel realiseren dat het de Duitse Grand Prix nodig heeft."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS