Formule 1

Bernie Ecclestone: Lewis Hamilton moet stoppen als Mercedes F1 verlaat

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2019 16:08 • Print artikel

SAO PAULO - Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone gelooft dat Lewis Hamilton beter kan stoppen als Mercedes de sport aan het einde van 2020 verlaat. Mercedes heeft geen enkele aanwijzing gegeven dat het zich na volgend seizoen uit de F1 wil terugtrekken, maar het vooruitzicht van het vertrek van de fabrikant uit de Grand Prix-races wordt mogelijk geacht.

Bernie Ecclestone


Grote veranderingen in de auto-industrie impliceren dat de F1 minder relevant voor Mercedes kan worden, maar het overweldigende succes in de sport - met zes opeenvolgende constructeurs- en coureurstitels in de afgelopen zes jaar - brengt ook met zich mee dat de missie is voltooid.

Bovendien gaan er geruchten de ronde dat Toto Wolff het roer bij de zilverpijlen verlaat om het leiderschap van de F1 over te nemen van de huidige CEO Chase Carey.

Als Hamilton volgend jaar een zevende titel wint brengt hem dat op gelijke hoogte met Michael Schumacher. Als daarna Mercedes de sport verlaat, moet de Brit met pensioen gaan in plaats van een laatste uitdaging met Ferrari te zoeken, vindt Ecclestone.

"Ik zou niet verbaasd zijn als Mercedes zou stoppen", zei Ecclestone op Interlagos, geciteerd door de Daily Mail. "Ze denken misschien: we hebben zeven wereldkampioenschappen gewonnen - wat ze eind volgend jaar zullen hebben gedaan - dus waarom blijven?"

"Als ik Lewis was, zou ik denken: 'Ik heb nog een titel gewonnen' en ik stop. Als Charles Leclerc bij Ferrari blijft, zou ik mijn geld erop zetten dat hij Lewis gaat zal verslaan. Hij is niet per se beter, maar hij zit wel in het team."

"Ferrari is een vreemde plek om te werken. Lewis spreekt geen Italiaans. Ze zouden hem kunnen gaan tegenwerken, of verliefd op hem worden, maar ik denk niet dat hij er zo goed zou doen voor zichzelf of de sport als hij nu doet met Mercedes."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS